La dansa espanyola és un gènere dins de la dansa que inclou quatre modalitats principals: la dansa clàssica espanyola, l’escola bolera, els balls populars i tradicionals i l’escola flamenca.

Les primeres manifestacions de dansa espanyola es considera que són del segle XV. Al segle XVI van néixer algunes danses litúrgiques i cortesanes que més tard formarien part de la dansa espanyola. Els balls i danses espanyols es van començar a posar de moda a Europa al segle XVII, tant a balls organitzats per a l’alta societat com per als mestres de dansa, que els inlouirien als seus ballets.

En l’actualitat, una tendència molt estesa a la dansa és la de barrejar i sumar estils. Així, la dansa espanyola moderna pot de vegades tenir influència, i influir, a la dansa contemporània o la dansa del ventre, per exemple. La dansa espanyola ha tingut una forta influència a la dansa clàssica, no només en ballets sinó aportant moviments com el “cambré”. També destaquen composicions musicals com “Sombrero de tres picos” o “El amor brujo”; i intèrprets tan reconeguts com Alícia Alonso, Antonio Gades o Víctor Ullate.

Veniu a gaudir d’aquesta dansa de gran tradició folklòrica.

HORARIS

DIMARTS de 17.30h a 18.30h  (INFANTIL)
DIMECRES de 20.30h a 22h (NIVELL 1)
DIJOUS de 20.30h a 21.30h (NIVELL 0)