La dansa espanyola és un gènere dins de la dansa que inclou quatre modalitats principals: la dansa clàssica espanyola, l’escola bolera, els balls populars i tradicionals i l’escola flamenca.

Les primeres manifestacions de dansa espanyola es considera que són del segle XV. Al segle XVI van néixer algunes danses litúrgiques i cortesanes que més tard formarien part de la dansa espanyola. Els balls i danses espanyoles es van començar a posar de moda a Europa al segle XVII, tant en balls organitzats per l’alta societat com per als mestres de dansa, que els inclourien als seus ballets.

En l’actualitat, una tendència molt estesa a la dansa és la de barrejar i sumar estils. Així, la dansa espanyola moderna pot de vegades tenir influència, i influir, a la dansa contemporània o la dansa de ventre, per exemple. La dansa espanyola ha tingut una forta influència en la dansa clàssica, no només en ballets sinó aportant moviments com el “cambré”. També destaquen composicions musicals com “Sombrero de tres picos” o “El amor brujo”; i intèrprets tan reconeguts com Alicia Alonso, Antonio Gades o Víctor Ullate.

Vine a gaudir d’aquesta dansa de gran tradició folklòrica.

HORARIS

 DIJOUS (Adults INICI) de 20.30h a 21.30h
DIMECRES (Adults AVANÇAT) de 19.30h a 20.30h