Llegir l'art

Segurament alguna vegada hauràs visitat un museu o una galeria d’art, però has tingut la sensació de no acabar de comprendre les obres que hi has vist. Conèixer els motius que han portat a l’artista a realitzar aquest tipus d’obra. Analitzar de quina manera la va compondre. Com la va crear. Per què utilitza aquests colors i no uns altres. I potser, el més interessant de la visita: poder descobrir què t’ha volgut dir l’artista a través de la seva obra.

A tots aquests interrogants i a alguns més, trobaràs la resposta en aquest curs. Coneixeràs la història de l’art des d’un altre punt de vista. Aprendràs a llegir una obra d’art de manera dinàmica, interactiva, divertida i útil; que podràs posar en pràctica en els teus viatges o visites a museus i galeries d’art de la teva ciutat.

Participa en aquest viatge de 8 sessions a través de l’art, i que culminarem, si la situació sanitària ho permet, amb la visita a una interessant exposició en un dels museus de la ciutat de Barcelona (*).

No t’ho pensis més i apunta’t. Les places són limitades.

Contingut del taller:
Sessió 1: Impressionisme – Edouard Manet
Sessió 2: Postimpressionisme – Paul Gauguin
Sessió 3: Postimpressionisme – Vincent Van Gogh
Sessió 4: Renaixement – Miguel Angel Buonarroti
Sessió 5: Art Barroc – Diego Velázquez
Sessió 6: Art Barroc – Diego Velázquez
Sessió 7: Inici pintura moderna – Paul Cézanne
Sessió 8: Art Barroc – Pedro Pablo Rubens

(*) Està previst que la visita sigui al MNAC. És una activitat voluntària i està oberta a acompanyants i amics dels participants del taller. El preu de la visita al museu no està inclòs al preu del taller i es concretarà en funció del nombre d’assistents i la situació sanitària del moment.

Horari:
Dilluns de 19h a 20.30h

Preu:
60€ (socis i alumnes de l’Ateneu)
72€ (nous alumnes)

TALLER IMPARTIT PER

Sergio Moreno

Sergio Moreno Miraglia

Llicenciat en Belles Arts.
Artista plàstic i professor de pintura i dibuix de l’Ateneu.
Blog Sergio Moreno Miraglia